Olin eilen mieheni kanssa yhteisen kaverimme häissä. Morsian oli kaunis, sulhanen rakastunut ja bestman oli perinteisesti humalassa yrittäen iskeä kaikkia nuoria naisia -minut mukaanlukien. Sulhanen on adoptoitu Etelä-Koreasta, ja hänen äitinsä piti liikuttavan puheen jossa kertoi kuinka "onnellisia ja kiitollisia he olivat pitkään odotetusta rakkaasta lapsesta, joka ei tullut Haikaran vaan lentokoneen kyydillä". Sniff! Mieheni sai luvan juhlia kunnolla, ja hän otti tilanteesta kaiken irti juoden, polttaen tupakkaa ja hoiperrellen ikivihreiden discoklassikoiden tahdissa. Minä olin kuskina, ja puoli neljältä olimme vihdoin kotona.

Ehdin olla sängyssä pari minuuttia, kun sain menkkamaisen krampin. Sellainen kramppi joka saattaa tulla kuukautisten ensimmäisenä päivinä, joka sattuu paljon mutta on ohi 5-10 sekunnin kuluessa. Tämä kramppi jatkui ja vahvistui, ja vartin "auauauauau"-valituksen jälkeen lähdimme sairaalaan akuuttiin gynekologiseen vastaanottoon, tutulle osastolle. Minua sattui kävellessä, mutta onneksi sain ajettua vartin ajomatkan sairaalaan humalaisen mieheni sopertaessa vieressä. Mulla meni HERMOT siihen hemmetin känniääliöön -joka yritti soittaa auton torvea erään taksikuskin törttöillessä meidän edessä. Maha krampatessa puristin auton rattia ollen ihan varma että klöntti tulee nyt ulos.

Jouduimme odottamaan yli tunnin sairaalassa, sillä lääkäreillä oli kiire. Mieheni valitti kovaan ääneen kuinka häntä väsyttää ja miten huonoa palvelua on että joudumme odottamaan niin kauan. Kymmenen minuutin valituksen jälkeen hän onneksi nukahti tuoliin ja kuorsasi puolisen tuntia. Hoitaja mittasi verenpaineeni joka oli koholla, ja lopulta paikalle tuli väsähtänyt ja "ei vähempää voisi kiinnostaa olla täällä"-asenteella varustautunut nuori lääkäri. Siinä vaiheessa kramppi oli jo helpottanut, ja oli ainoastaan "normaali menkkakipu". Lääkäri totesi etten vuoda kovin paljoa, ja ultrassa näkyi möykky ja ehkä joku verikasauma siinä vieressä, mutta hän ei oikein voinut tehdä asialle mitään. Käski mennä kotiin ja ottaa Panadolia jos kivut voimistuvat. "Se tulee ulos jos on tullakseen, sä et voi tehdä itse mitään. Ota särkylääkettä jos sattuu, ja tule uudestaan tiistaina silloin kun sulla on sovittu aika".

Että tällästä.Alkaa kyllästyttämään tämä sairaalassa ramppaaminen. Krapulainen mieheni pahoitteli eilen humalaansa, ja selitti hermostumistaan sairaalassa sillä että "mua väsytti niin hirveesti ja mulla oli pää kipeä".