Eipä täällä mitään sen kummempaa, yhtenä kappaleena ollaan edelleen. Lueskelin eilen netistä kaikkea raskausmyrkytykseen liittyvää, ja olenkin ollut suurimman osan ajasta vaakatasossa. Luin että sikiö saisi jotenkin paremmin happea kun äiti makoilee, ja että raskausmyrkytyksen hoitoon suositellaan lepoa. Jätin joka-aamuisen kahvikuppinikin väliin, jotta verenpaineeni ei nousisi enempää.  

Uni ei oikein enää maistu, niin paljon liikkuu mielessä. Kaipaisin raitista ilmaa (tosi tunkkainen olo päässä) tai ihan mitä tahansa muuta aktiviteettia kuin sohvalla makaamista. Tänään iltapäivällä on uusi raskausmyrkytyskontrolli, ja ajattelin kysyä heiltä voinko esimerkiksi käydä tekemässä pieniä kävelylenkkejä. Parasta tietysti olisi jos he päättäisivät käynnistää synnytyksen tänään, mutten usko siihen koska mulla ei ole vieläkään mitään hengitysvaikeuksia tai näköhäiriöitä. Enkä viitsi ruveta ihan pokkana valehtelemaankaan. Korkeintaan ehkä juon kupin kahvia ennen sinne menoa väliaikaisesti verenpainetta nostattamaan. Vaikka tuskin sillä nyt niin isoa merkitystä on, olen juonut kupin kahvia päivässä siitä lähtien kun rupesin syömään rautatabletteja. 

Nyt viime metreillä on tullut taas huoli siitä voikohan prinsessa tarpeeksi hyvin. Luin netin keskustelupalstalta että jonkun jolla oli raskausmyrkytys piti laskea sikiön liikkeitä, ja ainakin 10 tunnissa piti olla. Pitikö sitten mennä lukemaan sellaista... nyt on mennyt ainakin puoli tuntia siitä kun tunsin mitään. Noh, tänään otetaan kai taas se CTC (laitetaan nauhat sydänääniä varten), niin kai se kertoo jos prinsessalla olisi joku hätä.

t. x-Haikaranpelätin 40+0

ps. mieheni tarjosi kunnon naurut. Kysyi että miksi vauvoja täytyy röyhtäyttää imetyksen jälkeen. Vastasin, että menee usein ilmaa maidon mukana vatsaan. Mies kurtisti kulmiaan ja kysyi: "no mut eiks ne vaan voi pierasta?". 

pps. UPDATE. Ei käynnistelty, niinkuin epäilinkin. Verenpaine oli edelleen korkea, mutta laskenut ihan muutaman yksikön niin katsellaan tilannetta taas maanantaina. Proteiinia oli saman verran kuin maanantainakin. Kätilö kehui neitiämme aktiiviseksi tapaukseksi, ja sanoi sydänkäyrien näyttävän todella hyviltä. Pikkuisen pulssi oli korkeahko -huiteli 140 ja 180 välillä aktiivisuudesta riippuen -mutta kuitenkin ihan normaali. Vaikka olin pidätellyt pientä toivoa että olisimme jääneet sille reissulle, oli helpotus kuulla että vauva voi hyvin. Ja saan kuulemma tehdä pieniä kävelylenkkejä, jos siltä tuntuu :)