Täällä sitä ollaan edelleen yhtenä kappaleena. Synnytys on ruvennut jännittämään ja oikeastaan pelottamaankin päivä päivältä enemmän. Kerroinkin aiemmin että meillä on sukuvikana sisältä litteä lantio (tai en tiedä onko minulla se, se selviää vain röntgenillä ja sitä ei tehdä raskaana oleville). Äitini yritti turhaa vääntää 2,9 kiloista veljeäni ulos ennen kuin päädyttiin akuuttiin leikkaukseen, minut leikattiinkin sitten ulos suunnitellusti. Synnytyksessä pelottaa juuri se että minut laitetaan ponnistamaan liian isoa vauvaa väkisin liian pienestä reiästä, ja että se jotenkin vahingoittaisi vauvaa. En tiedä miten pystyisin pitämään hermoni kurissa jos kesken ponnistamisen tapahtuisi jotain akuuttia, esim. vauvan sydänäänet heikkenisivät. Toistaiseksi lääkärini ja kätilöni ovat sanoneet että "kokeillaan ja kattellaan", mutta ajattelin kertoa pelostani sitten sairaalaan tultuani vielä uudestaan. Suurin pelkoni on että vauvalle käy jotain, ja haluan että jos vauvalla on pienikin hätä niin senkun aukaisevat minut saman tien. Ja yhtään ei lohduttanut kun kuulin yhdeltä ystävältäni että hänen veljensä silmiä on leikauttu useampaan kertaan, koska tämän veljen pää puristui niin paljon synnytyksessä että se vaikutti jotenkin silmiiin. 

Periaatteessa asialle ei voi nyt tehdä mitään, joten yritän (!!!) nauttia ja rentoutua nämä viimeiset päivät/viikot. Kuulemma sokeria pitäisi välttää jottei lapsi kasvaisi enää ihan hirveästi, mutta se on aika vaikeaa kun on kotosalla eikä ole paljon muuta tekemistä kuin ravata jääkaapilla tunnin välein. Olen googletellut sataan kertaan miten kotikonstein voisi vauhdittaa synnytyksen alkua, mutten tiedä uskonko niihin vai en. Tässä muutama niksi mitä olen kokeillut:

- Ananas. Ostin ananasmehua normaalin omenamehun sijaan. Tuskin siitä on mitään hyötyä, mutta sama se kumpaa juo aamupalalla. Vaihtelu virkistää.

- Akupunktio. Kävin eilen samalla kiinalaisella naisella joka piikitteli minua myös plussakierrossa. Luotan häneen, mutta eilisen jälkeen ei ole kyllä tuntunut yhtään erilaiselta. Hän selitti että ei voi käynnistää synnytystä saman tien, jos kroppa ei ole valmis. Kuulemma kohtu on kuin hedelmäpuu -jos hedelmät eivät ole kypsiä niin ne eivät tipu vaikka puuta ravistelisi. Sen takia hänen pitää "kypsyttää" minua ennen kuin ravistelee. Mieheni mielestä tämä on humpuukia ja rahastusta, ja hän huolestui kuullessaan että selässäni ollutta piikkiä tehostettiin pienillä sähköiskuilla. Itseänikin jännitti että onkohan se nyt ihan ookoo vauvalle, mutta hyvin eloisa on ollut tämän jälkeen. Varasin vielä ajan huomiseksi, mutta jätän sitten homman siihen. Mietin vielä vähän sitä sähköjuttua. Kiinalainen nainen on alansa ammattilainen, tekee yhteistyötä lapsettomuusklinikkojen kanssa, ja on vielä koulutukseltaan lääkäri, mutta mieheni kielsi minulta sähköiskut. 

- Seksi. Ei siitä meinaa tulla mitään tämän mahan kanssa, kun kaikki asennot ovat huonoja ja vauva potkii kesken kaiken. Vaikka spermassa on sitä samaa ainetta jolla sairaalassakin käynnistetään synnytys, pitäisi kuulemma olla 60 litraa tavaraa jotta vastaisi sairaalan tippaa. Noh, kokeiltu on mutta ei mitenkään ahkerasti. 

- Vyöhyketerapia. Olen löytänyt netistä jotain pisteitä mitä voi painaa kotikonstein, mutta jokaisessa linkissä on omat pisteensä, ja mulla ei ole hajuakaan painelinko oikeita paikkoja. Into loppui lyhyeen. Varsinkin kun en meinaa ylettää tuonne jalkoihin :) 

- Fyysinen aktiviteetti. Olin eilen uimahallissa julkisilla kulkuvälineillä, joten lyllerrystä kertyi varmaan joku 3 kilometriä (siis ei uimista vaan matkaa sinne ja takaisin). Tuntui ainakin auttavan turvotukseen, ja vedessä on ihanan painoton olo. Tosin mahaani tuijotetaan koko ajan, mutta senkun tuijottavat. Itse asiassa se on aika huvittavaa kun pienet lapset "kuiskaavat" vanhemmilleen että onko tolla vauva mahassa. Vanhemmat nolostuvat siitä, joten katson lapsia tätimäinen ilme naamalla ja kerron että ihan oikein arvattu, siellä on vauva. 

- Nännien hierominen. Pari kertaa, mutta ne ovat aika arat jo ennestään niin ei oikein huvita. Enkä oikein tiedä miten niitä edes pitäisi hieroa.

- Saunominen uimahallissa. Yhtä tyhjän kanssa täällä Tanskassa kun uimahalleissa ei edes saa laittaa vettä kiukaalle. Sitä saa nököttää aika kauan kuivassa 60 asteisessa kopissa ennen kuin tulee edes vähän hiki! 

Näitä en ole kokeillut

- Ikkunoiden tai lattioiden pesu. Evvk :) 

- Vahva ruoka. Söin yhtenä iltana pizzaa jossa oli chiliä, jonka jälkeen vauva oli levoton ja pyöri koko yön. Ei varmaan pikkuinen tykännyt, joten en viitsi syödä moista enää.

- Vadelmanlehtitee. Sitä ei löydy lähikaupasta. 

- Risiiniöljy. En uskalla kokeilla kun luin netistä että se saattaa olla jopa vaarallista kun käynnistää niin paljon kaikenlaista, että sikiö voi kakata lapsiveteen. 

 

I know. Vauva tulee sitten kun on valmis. Kukaan ei ole sinne jäänyt. Nyt ollaan jo loppusuoralla. Nyt pitäisi nauttia siitä että saadaan olla kahdestaan. Blaa blaa blaa. Haluaisin mielummin yrittää sitä alakautta ponnistamista alle 4-kiloisen kanssa. Ja jos ihan rehellisiä ollaan niin olen erittäin kärsimätön tapaamaan meidän pitkään odotetun prinsessan.  

t. ex-Haikaranpelätin 37+6

ps. En ollut yhtään etukäteen ajatellut että akupunktioklinikkani on erikoistunut lapsettomuuden hoitoon kun lyllersin sinne eilen. Huomasin sivusilmällä odotushuoneessa monen kolmekymppisen naisen katsovan vatsaani, kukaan ei hymyillyt. Kun kiinalainen nainen tuli ottamaan minut vastaan ja onnitteli kovasti, niin taputtelin vatsaani ja sanoin "kiitos kiitos, ja kiitos itsellesi avusta tämän kanssa". Ihan kuin muutama penkillä istuja olisi ruvennut hymyilemään :)