Imetys molemmista tisseistä noin 14 kertaa vuorokaudessa. Väsymys. Vasen tissi joka on taas kipeä ja muutenkin on kipeä olo, taitaa olla tiehyet taas tukossa. Vauva joka nukkuu huonosti (tänään nukkunut  kl 11 jälkeen yhteensä alle tunnin kolmessa pätkässä) ja herää parketin narahdukseen kun käyn yöllä vessassa. Turhautunut isä joka ei voi auttaa väsynyttä ja usein itkuista vaimoaan yöheräämisissä, koska muutenkin niukka maidontuotanto kärsisi (kokeiltu on mutta heti vaikutti). 

Siinä syitä ainakin alkajaisiksi. 

En tiedä voiko kaikkia noita ongelmia ratkaista sillä että siirrytään korvikkeeseen, mutta tiedänpähän sitten paremmin, ja eipähän tarvitse jahkata joka ikinen päivä asiasta. Itkuisen keskustelun neuvolantädin jälkeen olen päättänyt lopettaa imettämisen (kunhan tämä vasen tissi saadaan ensiksi kuntoon). Mä en jaksa, ja mua ei kiinnosta enään taistella sen asian kanssa. Neuvolantäti tajusi kun kuuli kuinka usein imetän, että multa ei tule oikeasti paljoa maitoa, ja sanoi että ihminen ei jaksa kuukausikaupalla imettää 1,5 tunnin välein. Tai että ainakaan siitä vauva-ajasta on sitten vaikea nauttia. Nyt vielä pärjätään, mutta parin viikon päästä kun vauva tarvitsee enemmän maitoa, niin sitten ei riittäisi. Nyt käydään jo täysteholla. 

Olo on toisaalta helpottanut, mutta toisaalta harmittaa kamalasti luovuttaa ja tuntuu tosi itsekkäältä. Olen viime viikkojen aikana kuullut niin monta onnellista tarinaa pulloon siirtymisestä, ja ajatus pidemmistä unipätkistä houkuttaa. Että tällästä tänään.