- Se lapsi ei mene huutamisesta rikki. Ehkä ei, mutta en halua silti huudattaa tuntikaupalla, neuvolantätikin sanoi että parin minuutin sisällä pitää reagoida vastasyntyneen itkuun.

- Kyllä se nukkuu jos se on tarpeeksi väsynyt. Niinhän sitä luulisi, mutta jos sen päästää yliväsyneeksi niin sittenhän onkin riemukasta kannella huutavaa vauvaa.

- Anna sen itkeä itsensä uneen, niin se oppii nukkumaan omassa sängyssä. En anna, edellämainituista syistä. Lopulta se oppi nukkumaan omassa sängyssä omilla metodeillani.

- Mäkin hössötin esikoisen kanssa noin paljon, mutta nyt sitä on oppinut paremmin. Älä arvostele kun itse teit samaan. Besserwisser.

- Sulla on se ensimmäisen lapsen syndrooma, heh heh. No heh heh vaan, kiitos diagnoosista.

- Ei niitä tutteja ja pulloja tartte steriloida, lapsille on hyvä saada bakteereja, turhaa hössötystä. Ekan kanssa mä steriloin mutta en enää sen jälkeen. Kyllä se saa niitä bakteereja meidän kodista, mutta steriloinpahan nyt kun kerran sitä suositellaan. Koska sinä et sitä jaksa/ehdi tehdä niin älä arvostele minua jos teen niin. Kukin tavallaan, ja minä omallani.

- Sen ois kyllä hyvä tottua meteliin (sanoo kovaan ääneen). Ehkä mutta ole nyt HILJAA kun se on juuri nukahtamassa, ja mä en jaksa sitä tuntikaupalla nukuttaa. Sitä paitsi me ollaan enimmäkseen kahdestaan kotona, se on aika rajallista minkälaiseen meteliin vauvamme voi tottuaa monilapsiseen perheeseen verrattuna.

- Kuulemma imetetyistä lapsista tulee älykkäämpiä. OMG, sanoit sen sen jälkeen kun kerroin LOPETTANEENI imetyksen! Mitähän sulle on syötetty kun ei ole yhtään tilannetajua! (tämä oli miespuolinen kaveri jolta nyt ei voi olettaakaan ymmärrystä)

- Älä anna sen nukkua niin paljon päivällä, sit se nukkuu paremmin yöllä. Ei se vetelekään kuin max 3 vartin päikkäreitä päivisin -pitäisikö vielä enemmän valvottaa? 

- Vauva vaistoaa kun olet hermostunut. Kiitos syyllistämisestä, helppohan sun on olla hermostumatta kun sun pienokainen vetelee neljän tunniin päikkäreitä ja melkein tarvitsee herätellä syömään.

Sellaisia ne äidit on. Tietävät paremmin ja ovat kovia neuvomaan. Sekä nuoret että vanhat, mutta varsinkin useampien lapsien äidit jakavat mieluiten vinkkejään. Ja erityisesti myös ne vanhat jotka ovat oikeasti unohtaneet millaista se oli.

Tai siis... ME äidit. Hmmmmmm.

...........

Hormones? What hormones? :)