Viime viikkoina olen kiinnittänyt huomiota siihen, miten aikaisin ihmisillä on statussymboleita. Mieheni veljen pojan 7-vuotis syntymäpäivätoivelistalla oli esim. seuraavia toiveita: Bakugan-hahmot, Hummel-verryttelyasu (ei siis mitään tusinamerkkiä), Cars-teeman lamppu, ja niin edelleen. Syntymäpäiväsankari esitteli ylpeänä kuinka hänellä on kohta kaikki Bakugan-hahmot, kun taas vuotta nuorempi vieras huokaili kateellisena -hänellä oli vain muutama. 

Nyt kun meidän vauva on vielä niin pieni (reilu 5 kk), hänellä ei ole mitään väliä minkä merkkiset vaatteet hänellä on päällään. Kunhan ovat mukavat päällä ja bodyt saa puettua nopeasti päälle koska pukeminen on booooooring. Hänelle ei ole väliä ovatko lelut aitoja Lamazeja tai Bellinoita, tai onko ne ostettu uutena tai kirpputorilta. Kunhan ne rapisevat ja ovat värikkäitä. 

Kuinka kauan tätä kestää? Voinko itse suojella lastani / omaa lompakkoani siltä että kolmivuotias toivoisi ainoastaan BabyBorn-nukkea joululahjaksi? Vai onko sillä yhtään mitään väliä, koska hän menee jo vuoden ikäisenä tarhaan, ja on siellä "laumaeläimenä" muiden lasten joukossa samaistuen heihin? 

Aikuisilla statussymbolit ovat normaaleja. Miehelläni on iPhone (piti tietysti ostaa se uusin 4G kun hänen kaverillaan on 3G), autossa aluvanteet, ja hän ostaisi mielellään roppakaupalla merkkivaatteita jos taloutemme sallisi sen. Varsinkin uusin tekniikka kiinnostaa, ja hän on kateudesta vihreä kun hänen kaverinsa sai Jenkkilästä iPadin ENNEN kuin se edes tuli Euroopan markkinoille. 

Meidän äitikerhossa on vähän sama meininki, statussymbolit ovat vain erilaisia. Siisti koti jossa on design-lamppuja, itsetehdyt porkkanasoseet ekologisista juureksista vauvalle, vauvan merkkivaatteet, hoikka vartalo, kuuma seksielämä miehen kanssa (kiihkeitä rakkaudentunnuksia Facebookissa, yäk), ja niin edelleen. 

Vaikka itse tulee usein mentyä samaan muottiin mukaan, niin välillä homma ottaa päähän. 

Oikeasti, miksi he-le-ve-tis-sä 5 kk ikäisen vauvan pitää nukkua 80 euron Katvig-lakanoissa? Ja miksi he-le-ve-tis-sä huomaan katselevani niitä samoja lakanoita lastentarvikeliikkeessä? 

t. ex-Haikaranpelätin 66 kg (menkkojen ja aamukakan jälkeen) -wuhuu