Kultamme ollessa 3-4 kk ikäinen, meillä oli hyvä putki päällä öiden suhteen. Saattoi herätä 6-7 tunnin unien jälkeen kerran syömään, ja nukkui sen jälkeen vielä 3-4 tuntia. Piece of cake. Nyt vajaa puolivuotiaana taas maistuisi useammankin kerran. 

"Ongelma" on siinä että päivällä on niin paljon katseltavaa ja ihmeteltävää, ettei malta keskittyä syömiseen. Yöllä kun on pimeää niin menee helposti melkein kaksi desiä korviketta kerralla. Tai sitten ne pienet määrät kiinteitä ruokia täyttävät sen verran ettei päivällä maistu sen takia. 

Joka tapauksessa, kiinteiden syöminen on yhtä pelleilyä. Kultamme avaa itse suun noin 4-5 ensimmäiselle lusikalle, jonka jälkeen kaikki muut asiat kiinnostavat. Hän kurottaa kaikkeen mitä on pöydällä, tömistelee jalkoja syöttötuolin jalkatukeen ja ihmettelee niitä, kääntää pään 180 astetta takana olevaan telkkariin (JOS se vaikka olisikin mennyt itsestään päälle). Ja jos sanon että okei nyt loppu, ei tule sitten lisää niin puolen tunnin päästä alkaa nälkäkiukku. Sen takia leikin sirkuspelleä saaden lapsen hymyilemään, ja lappaan lusikan hieman avoinna olevaan suuhun. 

Vinkkejä? Nyt niiltä kokeneilta äideiltä haluaisi mielellään ohjeita :) 

Tyypillinen päivä on tällainen. 

07-07.30 herätys, pääsee äitin ja isän väliin loikoilemaan sänkyyn. On ihan rauhassa, hypistelee lelua tai äitin naamaa. Puolen tunnin päästä mennään olohuoneeseen. Kulta katselee piirrettyä tai on leikkimatolla, minä syön aamupuuroni ja juon pari kuppia kahvia. 

n. kl 09 aamupuuro (desilitraan vettä), syö hieman yli puolet jos äiti jaksaa viihdyttää, shottilasista vettä

n. kl 10.30-11.00 päiväunille. Jos puuroa on mennyt huonosti, pieni annos korviketta. Nukkuu 2,5-3 tuntia. 

n. kl 13.30 -14.00 heräilee unilta, pian sen jälkeen taas kiinteitä (yritettiin aluksi hedelmäsosetta joka ei mennyt alas, ollaan siirrytty puuroon) - alle puoli annosta + vettä

n. kl 16.00 korviketta n. 100 ml

n. kl 16.30-16.45 toiset päikkärit (noin 40 min)

n. kl 17.15-17.30 herää päikkäreiltä syödään pian sen jälkeen porkkanaa/perunaa tms noin kolmen jääpalakuution verran + vettä 

n. kl 19.30 Velliä tuttipullosta n. 100-150 ml kun rupeaa kiukuttelemaan (ei ikinä nukahda vellille vaikka sen antaisi viimeiseksi)

n. kl 21-22 korviketta n. 50-120 ml ja nukkumaan. 

n. kl 02 korviketta n. 190 ml

n. kl 06 korviketta n. 160 ml jonka jälkeen nukkuu reilun tunnin (tämä on siis ihan hyvä yö, normaalia on myös että herää kolme kertaa kahden sijaan)

Nyt mietiskelen että pitäisikö toisesta yösyömisestä päästä eroon, jotta päivällä menisi isompia annoksia? Vai tuleeko ne paremmat yöunet "itsestään" kun ruokamäärät suurenevat? Olen yrittänyt pari kertaa tarjota tuttia korvikkeen sijaan yöllä, mutta tutti toimii ainoastaan jos edellisestä ruokailusta on korkeintaan pari tuntia. 

Lapsen kehitystä on ihana seurata :) Meillä ei vieläkään käännytä vatsalta selälle tai päinvastoin, ja konttaaminenkin on hakusessa. Osaa työntää itseään taaksepäin lattialla, sekä pyöriä kellon viisarin ympäri. Jokeltamisessa on tullut uusia ääniä ("tätä tätä" ja "ätä" -uskottelen itselleni että "ätä" tarkoittaa äitiä:), varsinkin konsonantteja aikaisemman örinän sijaan. 

Sitten neidistä on tullut oikein äitinkipeä seuraneiti! Rupeaa kiukuttelemaan jos olen pari minuuttia toisessa huoneessa... En tiedä olenko itse aiheuttanut tämän antamalla liikaa huomiota? Mun on vaan niin vaikea olla lepertelemättä ja irvistelemättä kun toinen sanoo "ätä" ja hymyilee... Olisi mahtavaa jos neiti osaisi leikkiä hetken yksin, niinkuin pienempänäkin osasi. Mun selkäkin on aika huonossa kunnossa, kun tuota 9 kiloista kantelee paikasta toiseen. 

Eipä sen kummempaa, ihan tavallista vauva-arkea kai :) 

t. x-Haikkis EDELLEEN 66 kg (en tajua miksi se paino  on pysynyt samana 2 viikkoa vaikka olen syönyt yhtä kevyesti ja liikkunut paljon... HMPH)