Ennen kuin kirjoitan sen enempää, totean että ihmisiä on vaikea kategorisoida joko-tai-tyyppisesti, koska meillä kaikilla on piirteitä jotka tulevat esiin eri tilanteissa. 

Nyt kun se on sanottu, niin pitää avautua eräästä äitiryhmässäni olevasta henkilöstä. Ennen kuin aloitan haukkumisen, kuvailen tyypin ihan neutraalilla tavalla. Ehkä tiedätte tyypin? Aina kiireessä oleva kolmen lapsen äiti. Iloinen, puhelias ja kova höpöttämään (joskin höpötys keskeytyy vähän väliä kun joitain lapsikatraasta komennetaan). Hän on ammatiltaan lastentarhanopettaja, on ollut viimeiset 6 vuotta enemmän tai vähemmän äitiyslomalla, mutta aikoo palata jossain vaiheessa osa-aikaisena töihin. Hänen värjäämättömät hiuksensa ovat aina kiinni 90-luvun donitsi-tyyppisellä vekottimella. Tällaisesta iloisesta ja ulospäinsuuntautuneesta ihmisestä ei voi olla ensinäkemältä tykkäämättä. 

Tällä äitikerhossani olevalla luomuäidillä on aika napakat ja tuomitsevat asenteet, jotka saavat x-Haikaranpelättimen verenpaineen nousemaan. Hän ei ymmärrä miksi ihmiset tekevät maailmaan lapsia "jos kerran eivät halua olla niiden kanssa". Ne, jotka eivät halua olla lastensa kanssa, ovat itsekkäitä uraäitejä jotka laittavat alle vuoden ikäisen lapsensa tarhaan. Hän ei myöskään ymmärrä miksi jotkut tekevät vain yhden lapsen, koska "on itsekästä tehdä tähän maailmaan vain yksi lapsi. Sisarus on rikkaus ja suurin lahja mitä lapselleen voi antaa". Tämän kommentin jälkeen hän katsoi minua ja sanoi että on tietysti eri asia jos ei voi saada lisää lapsia, mutta hei kannattaahan teidänkin yrittää. 

Hän tietää kaikesta kaiken, puhuu muiden päälle eikä anna muille sananvuoroa jos jollain on eriävä mielipide. Hän ei ota huomioon, että kaikilla meistä ei ole erittäin varakasta yrittäjämiestä, joka mahdollistaa pitkät äitiyslomat sekä osa-aikatyön. Ai niin paitsi että kaikki on tietty valinnoista kiinni (koska voihan sitä myydä talonsa puutarhoineen ja muuttaa vaikka pieneen kaksioon perheensä kanssa, onneksi hänen ei tarvitse mutta tekisi niin jos olisi ihan pakko). Pedagogi voi ehkä olla viisikin vuotta poissa työelämästä ilman että työympäristö on muuttunut täysin, mutta kaikilla aloilla se ei ole mahdollista. Hän ei myöskään ymmärrä miksi niin monet antavat lapsilleen purkkiruokaa, koska itse tekeminen on helpompaa (no ei ainakaan ole mulle!). 

Tämä tyyppi mahtuu kuitenkin meidän ryhmään, ja hillittynä suomalaisena (heh) yritän sulkea korvani hänen satunnaisilta heitoiltaan. Ja tietäähän tämä äiti lapsista niin paljon, että häneltä saa joskus jopa hyviä vinkkejäkin. 

t. x-Haikaranpelätin 64 kg