Yykaakooneeviikuuseekasiysikymppi. *hengittää syvään ja rauhallisesti*

Juuri kun yöt ovat ruvenneet sujumaan hyvin (nukahtaa noin 21.30, herää syömään n. 04.00 ja nukkuu noin 07.00 asti), niin eiköhän sitten päivien ratoksi ole ilmaantunut haasteita. Eihän vauva minua tahallaan kiusaa, mutta kyllä harmittaa kun tulee takapakkia. 

Meidän pieni päättäväinen prinsessamme on nyt sitten päättänyt että ei avaa lusikalle suutaan. En tiedä onko syynä viimeviikkoinen vatsatauti, tai se että oltiin 2,5 viikkoa lomalla mummolassa ja tultiin viikko sitten takaisin kotiin, tai hampaat (ikenet ovat pullottaneet samalla tavalla pari kuukautta) tai ilkeä äiti joka on välillä ujuttanut ruokaa hänen suuhunsa kun hän on laittamassa lelua suuhun. Syöminen on aina ollut hankalaa, mutta mummolassa pärjättiin kohtalaisesti niin että syönnin ohessa oli riittävästi viihdykettä. Hän avasi suunsa kunnolla 4-10 ensimmäiselle lusikalle, ja sen jälkeen ruokaa lapattiin salakavalasti leikkimisen ohessa vielä lisää. Viihtyi kyllä hyvin, ja nieli kaiken mitä suuhun lapattiin. Normaali annos oli puolet desiin tehdystä puurosta, ja oltiin tyytyväisiä. 

Nyt ei avaa suutaan lusikalle. Ei vaikka äiti kuinka viihdyttää, maanittelee, laulaa tai kehuu. En enää tuputa, ja annan lempi"lelut" (hammasharja sekä iso kurkunpalanen) juuri syöttötuolissa istuessa, jotta hän saisi mahdollisimman mukavia kokemuksia pöydän ääressä. Ja kyllä hän mielellään leikkiikin -iloisesti koputtaa desin mittaa pöytään ja riemastuu kun äiti nostaa tiputetut lelut ylös. 

Olen kokeillut antaa ruokaa heti herättyään, pieneen nälkään, isoon nälkään -joka tilanteessa. Itsetehtyä, purkkiruokaa, hedelmää, vihannesta, you name it. Ainoa mikä kelpaa on banaani. Ei lusikasta (tai eilen meni vähän siitäkin) vaan siten että revin banaanista pieniä klönttejä ja laitan omilla sormilla hänen suuhunsa. Mutta jos siihen samaan banaaniin lisää vähän banaani-omena-sosetta päälle, niin voi yökötys, siihen loppuu syöminen. Ja jos siihen samaan äidin etusormeen laittaa jotain hedelmäsosetta, niin ei sekään kelpaa. 

Tässä vaiheessa pitäisi kai aloitella lihaa, kalaa ja kananmunia, mutta minkäs teet? Vinkkejä (sen lisäksi että pitää yrittää olla kärsivällinen)? Pitäisikö koko hommaan ottaa muutaman päivän tai viikon time-out? Aiemmin ruoka on maistunut parhaiten juuri silloin kun ollaan uudessa paikassa (esim. Ikean ruokalassa) tai on paljon ihmisiä (=viihdykettä?) pöydän ympärillä. Korviketta en haluaisi pantata viimeviikkoisen vatsataudin takia, kun viime viikolla maistui korvikekin huonosti, nytkin vielä normaalia hiukan vähemmän. 

t. x-Haikaranpelätin 62 kg (viimeiset pari kiloa hävisi viime viikon vatsataudissa, joten eivätköhän ne tule pian takaisin)

ps. sori taas valitus. Tätä tunnelmaa tehostaa vielä se kun juuri vatsataudista selvittiin, niin mulla taitaa olla tulossa kurkku kipeäksi. Neiti kyllä on ihan hoplaa-tuulella päivisin.