Vajaa kuukausi sitten neuvolantäti sanoi, että yösyöpöttely kannattaisi pikkuhiljaa ruveta jättämään pois. Lapsi osaa kuulemma jo 7 kk iässä spekuloida että jospa huudan tarpeeksi, niin kyllä se pullo tuodaan. Yösyömiselle ei ole kuulemma ravinnollista tarvetta (neiti oli 7 kk punnituksessa komiat 9,7 kg), joten meitä kannustettiin jättämään pullo pikkuhiljaa pois. Tosin kuukausi sitten meillä oli kaaos syömisen suhteen, joten päätimme että kunhan ruoka rupeaa maistumaan päivisin, niin sitten alkaa yöpullosta vieroitus. Olimme suunnitelleet tätä "huudatusta" pääsiäiselle, jolloin mieskin oli lomalla.

No, arvatkaa oliko meillä sitten selkärankaa ruveta siihen rumbaan? Ei. Höh ja pöh. 

Pääsiäinen meni taloa kunnostaessa, joten iltaisin oltiin miehen kanssa ihan rättipoikki, ja aina vaan lykättiin aloitusta seuraavaan yöhön. Niin pitkälle ollaan kuitenkin päästy, että yöannos on vähentynyt yhteen pulloon 7-8 tunnin unien jälkeen, ja tarjoillaan ainoastaan120 ml kuukauden takaisen 200 ml:n kerta-annoksen sijaan. Ajattelin joko pidentää aikarajaa 7 tunnista 8 tuntiin, sitten 8,5, sitten 9 jne, tai sitten pienentää annosta pikkuhiljaa 120 millistä alaspäin. Ei vielä olla lyöty strategiaa lukkoon. 

Tavallaan en "uskalla" ruveta mihinkään dramaattisiin muutoksiin, kun on niin "helppo" tilanne että vain kerran yössä joutuu vaan syöttämään, mutta toisaalta pitäisi kai uskoa neuvolantätiä joka sanoo että nyt olisi hyvä aika, homma vaan vaikeutuu kun tapa pinttyy entistä enemmän. Ja sitä yhtä ainoaa hammasta kai pitäisi suojella happohyökkäyksiltä öisin (ei kerrota hammaslääkärille että ollaan annettu neidin maistaa pehmistä pari kertaa -VOI sitä maireaa hymyä!). 

Onko jollain hyviä vinkkejä tai kannustavia kokemuksia yöpullon lopetukseen? Kyselin yhdeltä foorumilta, mutta yllättävän monella oli jäänyt yösyömiset ihan itsestään pois. Pakko siitä tavasta on kai kuitenkin päästä ennen elokuuta (=töiden alkua) eroon. Ajattelin lainata kirjastosta Elisabeth Pantleyn "Pehmeä matka höyhensaarille" -kirjan, joka on käsittääkseni pehmeämpi versio unikoulusta. Vauva-lehden mainostamaa tassuhoitoa olen vähän kokeillut, mutta en oikein tajua miten sitä lapsen selkää voi hieroa, kun se kerran on sängyssä selällään. 

t. kalorinlaskentaan lopen kyllästynyt x-Haikaranpelätin 61 kg (aamukakan jälkeen)