Hei rakkaat lukijat! Olisi todella mielenkiintoista kuulla käytännön vinkkejä siihen miten helpotatte arjen askaria. Minä aloitan :) 

Suihkussa käyminen: vauvan ekojen kuukausien aikana kävin suihkussa miehen hoitaessa vauvaa (en uskaltanut mennä kun vauva nukkui ulkona ;). Kun vauva kasvoi, laitoin hänet sitteriin kylpyhuoneen lattialle ja juttelin suihkuverhon takaa viihdytykseksi. Nykyään laitan vauvan kävelyvaunuun, kylppärin oven auki, ja laitan muut ovet kiinni niin että vauva ei pääse "karkuun". Hän näkee minut, ja juttelen siinä tukkaa pestessäni. 

Keittiöpuuhat: Kyllästyin ei:n huutamiseen ruoanlaiton / tiskihommien aikana, ja olen nyt uhrannut alimman keittiölaatikon luvalliseksi laatikoksi. Sinne on kerätty muovikippoja, desin mittoja tms jotka eivät mene rikki vaikka niitä paukuttaakin lattiaan. Ei leluja, vaan oikeita keittiötavaroita mitä äitikin käyttää :) Olen huomannut että vauva hermostuu vähemmän kun sanon "ei sinne, mutta tänne saat mennä", sen sijaan että sanon ei ja laitan lapsen keskelle lattiaa. 

Syöminen: Syön samaan aikaan kuin tyttäreni. Tyttäreni syöminen on helpottanut huomattavasti, vaikka silloin tällöin pidän vielä telkkaria päällä viihdykkeeksi. Syömislelut olen yrittänyt karsia omaan lusikkaan. Yritän olla hyväntuulinen ja kehua, olen huomannut että jos hermostun niin syömisestäkään ei tule mitään. 

Imuroiminen: Varsinkin nyt kun tyttäreni opettelee syömään leipää (tyypillinen lounas Tanskassa, ja sen itse syöminen olisikin hyvä opetella ennen tarhaan menoa) jolloin 80% leivästä tippuu lattialle -usein vielä voipuoli alaspäin - imuroin lattian kun tyttäreni lopettelee syömistä. Hän on vielä hyväntuulinen eikä ole kyllästynyt siinä istumiseen, ja katselee imuria. Ainakin pari huonetta saan imuroitua sillä tavalla. 

Postilaatikolla/naapurin ovella käyminen tms: Meillä on leikkikehä, ja se on ihan mahtava! Eihän tyttäremme siellä kauaa viihdy, mutta hetkisen jos tarvitsee pyörähtää jossain ilman että tarvitsee pelätä että nyt kiipeillään televisiotasolle. Siellä on vähän "harvinaisempia" leluja joilla ei leikitä päivittäin. 

Musiikki: On se kumma miten iloinen musiikki vaikuttaa vauvan iloisuuteen! Luukutan youtubesta suomalaisia lastenlauluja, ja stereoista soi usein kirppikseltä löytyneet lasten klassiset cd:t (niihin ei kyllästy yhtä nopeasti kuin Mörköoopperaan). Vielä jos äiti laulelee/hyräilee touhutessaan, niin vauvakin pärjää vähän paremmin itse. 

EI SINNE: Olen laittanut pari isompaa lelua (Keinuhevonen tms) sellaisten paikkojen eteen jonne en halua vauvan menevän, silloin ne eivät hypi niin silmille ja houkuttele. DVD-hyllyn edessä on jättimäinen leppäkerttu, ja viinipullohyllyn edessä se keinuhevonen. Vaikka kohtahan tuo osaa jo siirtää ne pois edestä. Sitten olen huomannut että omat lelut kiinnostavat huomattavasti enemmän, jos ne ovat olohuoneen matalan pöydän päällä, tai pöydän alla olevalla hyllyllä. 

Jos vauvan pitää istua vaikka vaunuissa meidän tehdessä puutarhahommia tai odottaa syöttötuolissa ennen kuin ruoka on valmis: Keksi/näkkileipä käteen. Näkkileivällä saa minuutin, ja mitä makeampaa keksiä (tiedän, pitäisi rajoittaa sokeria...) niin sen enemmän vauva viihtyy rauhassa. 

Miten teillä? 

t. x-Haikaranpelätin jonka tytär biletti viime yönä 2,5 tuntia putkeen.... Zzzzz....