Meidän yöt on ihan perseestä. Puolitoistavuotias pikkuneiti nukkui toissayön läpi (sitä ei ollut tapahtunut pariin viikkoon), mutta viimeyön juhli aamuneljästä kuuteen. Kun vihdoin kuudelta nukahtaa, ja kello herättää puoli seitsemältä töihin, niin sitä miettii mitä ihmettä mä olen tekemässä näiden uusien hoitojen suhteen! 

Meidän tyttö on ollut aina huono nukkumaan, vaikka muuten onkin maailman ihanin ja täydellisin lapsi. Vauvana hetkutettiin pitkin taloa, ja kärräsin silmät ristissä vaunuja, ja kyydin pysähtyessä alkoi heti kuulua itkua.

Noin 8 kk iässä pidettiin unikoulua (lopetettiin yösyöttöjä) ja saatiinkin monta rauhallista kuukautta (jolloin useinmiten pärjäsi kun laittoi tutin takaisin suuhun ja painui takaisin pehkuihin), kunnes tarhan alettua alkoi villi meininki. Sitä on nyt kestänyt yli puoli vuotta - välillä paremmin, välillä huonommin.

Oltiin pääsiäislomalla Suomessa, ja meillä oli seurana sekä miehen että minun vanhemmat. Neljä isovanhempaa, jotka kilpailevat pikkuprinsessan huomiosta. Unipaikat vaihtuivat, ja neiti juhli yöllä. Ja näköjään sama meininki jatkuu kotona.

Juttelimme uniongelmista terveydenhoitajan kanssa, ja saimme hyviä vinkkejä. Tajuamme että olemme tehneet väärin. Olemme menneet lapsen huoneeseen liian monta kertaa, pysynyt siellä rauhoittelemassa/silittelemässä kunnes lapsi ehkä nukahtaa, jos ei tunnissa nukahda niin olemme antaneet epätoivoisena vajaa desin lämmitetyn maitopullon, ja lopulta jopa ottaneet tytön viereeni nukkumaan. Tyttö on saanut tahtonsa läpi, ja dominoinut meidän yökulttuuria.

Maanantaina alkaa uusi "unikoulu", ja sitten jatketaan samaa rataa kunnes tyttö oppii, että yöllä on booooring, silloin nukutaan. Mennään huoneeseen, sanotaan rauhallisesti sama asia (esim. kulta nukkumaan), ja mennään samantien ulos. Tyttö rupeaa tietysti heti huutamaan, ja aluksi tullaan jo minuutin päästä takaisin, ja vähitellen pidennetään sitä aikaa. Jos tyttö pyytää maitoa (osaa sanoa mere mælk tanskaksi), niin tarjotaan pikku tilkka maitoa tai vettä kupista, ei "mukavasta" tuttipullosta.

Että näin. Sain vihdoin klinikalta tiedon, että seuraavan kierron alkaessa voin varata ajan skannaukseen. Laitetaan se kolmisoluinen sitten ensi kierrossa kyytiin. Taidetaan olla hulluja. Mitähän siitäkin tulee? 

t. x-Haikaranpelätin