Vuosi alkoi mukavissa merkeissä - pakkasimme puolet kotiamme varmuuden vuoksi miljoonaan matkalaukkuun ja lähdimme lapsemme kummipariskunnan kanssa etelään rentoutumaan. Viiden tunnin lento jännitti eniten, mutta lopulta ihan turhaan. Tässä hieman sepustusta siitä mikä toimi meillä ja mikä ei. 

Me like:

- Baby Björn. Vaikka kantoreppumme on vanhanmallinen ja hiukan epäergonominen, oli aivan pelastus kun sai laittaa lapsen reppuun lentokentällä. Kuuma kantoliina ei sopinut meille, enkä uskoisi että Manduca jossa vauva on selkä menosuuntaan toimisi meillä yhtä hyvin. Vauva nauttii muutenkin kun häntä kanniskellaan, ja Baby Björnissä on hyvät maisemat. Kun on hetken pyörinyt kentällä kantorepussa, ja mijoona ihmistä on tullut irvistelemään naaman eteen, niin lennolla nukuttaa. 

- Vettä ja korvikettä tuttipulloissa lennolle. Meillä ei ollut korvaongelmia nousujen eikä laskujen aikana, kun vähän väliä tarjottiin tuttipulloa jotta vauva nielisi. Jos sattui olemaan nälkä niin tarjottiin korviketta, ja jos ei ollut nälkä niin vettä litkutettiin jopa parikymmentä minuuttia, kun tarjottiin pari huikkaa minuutissa. Veden kanssa ei tullut edes samanlaista "vitutusta" kuin jos ruoka viedään suusta pois. 

- Iiamo Go lämmitettävä tuttipullo. Se on sellainen hassu vekotin johon laitetaan lämpöpatruuna sisälle, ja noin neljän minuutin päästä on kädenlämpöistä korviketta/vettä. Pakkasimme juomat niin että laitoimme suoraan vedenkeittimestä kiehuvaa vettä tuttipulloihin. Ensimmäinen pullo oli sopivan lämpöinen ihan oltuaan laukussa pari tuntia kotoa lähdettyä, seuraavat kaksi pulloa olivat sopivia oltuaan viitisen tuntia Aventin termokassissa. Perillä matkalaukkuja odotellessamme käytimme sitten Iiamo-pulloa. 

- Jauheannostelija. Saimme miehen veljeltä muovisen korvike-annostelijan, johon olimme valmiiksi laittaneet oikean annoksen. Kuljetan mielummin lämmintä vettä kuin korviketta, koska maistelen mielummin turvatarkastuksessa vettä, ja olen lukenut että korviketta ei pitäisi säilyttää tuntikaupalla lämpimänä. 

- Tutteja joka taskussa. Ne tippuvat vähän väliä vauvan suusta, joten on hyvä että on aina uusi lähettyvillä. 

- Aventin pullonlämmittäjä, ostin noin 13 eurolla netistä käytettynä. Hotellissamme ei ollut mikroa, joten lämmitimme pullot öisin tällä vekottimella. Päivisin vesipullot lämpenivät hyvin ihan vaan auringossa ollessaan, ja siihen vaan jauhetta päälle. 

- All Inclusive-hotelli. Helppoa vauvan kanssa, jos ei halua mitään kulttuurilomaa, vaan pelkkää rentoutumista. 

- Vaunun sisäkoppa lentokoneessa. Lentoemot tarjosivat meille kokonaisen tyhjän rivin koska kone ei ollut täynnä. Oli helpottavaa saada syli vapaaksi aina välillä. Nukutimme vauvan kävellen käytävää pitkin eestaas unirätti naamalla, ja siirsimme vauvan nukahdettuaan koppaan nukkumaan. Nukkui ainakin lyhyitä pätkiä. 

- Liberon kertakäyttöiset vaipanvaihtoalustat. Jos tulee kakkaa alustalle niin roskiin vaan, ei tarvitse raahata mitään haisevaa mukana (ellei vaatteista tule läpi). 

Me no like:

- Paikalliset jotka tulevat lääppimään vauvaa naamaan ja käsiin. Onhan se ihanaa että vauvastamme tykätään, mutta tyytyisivät vilkuttelemaan ja irvistelemään. 

- Tuttipullojen sterilointi hotellihuoneessa. Huoneessa ei ollut keittolevyä joten hoidimme koko homman receptionista lainatulla vedenkeittimellä. Käytimme juomiseen JA sterilointiin pullovettä, koko rumbaan meni kymmenen puolen litran pulloa päivässä. 

- Isojen vaunujen kanssa matkustaminen. Sitten kun vauvamme osaa istua niin otamme ainoastaan matkarattaat reissuun. Olihan se näppärää että vauva pystyi nukkumaan tutussa paikassa, mutta hitto vieköön sitä tavaran määrää mitä tuli raahattua. Yksin en olisi pärjännyt, kaksinkin olisi tehnyt tiukkaa. 

- Hyttyset. Hemmetti kun unohtui vaunujen hyttysverkko pakkauskiireessä kotiin. Raukka sai yhteensä 65 hyttysenpuremaa, jotka eivät ONNEKSI kutisseet. 

- Kakkavaipan vaihto lentokoneen vessassa. Tilaa ei ole paljon, ja neitiämme pelotti olla siellä vaikka laulelin ja juttelin siellä ollessa.